Solcellsbelysning | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Solcellsbelysning

Utomhus husbelysning

Om du vill ha ett snyggt men funktionellt ljus för ditt interiör och exteriör och ditt krav är att investera endast i inköp av lampor, inte i driftskostnader, prova solcellsbelysning.

Vilka är fördelarna med solcellslampor

En fördel med solcellslampor är att du inte behöver bry dig om laddning och kabelinstallation. Särskilt ägarna av trädgårdar utan el kommer att vara intresserad. Föräldrar och husdjursägare kommer att uppskatta säkerheten med låg 12V spänning. Solcellsbelysning är inte bländande, så det är trevligt att titta på, fördelen är en lång livslängd, enkel installation och idrifttagning och lågt underhåll och drift. Sollampor är också mycket miljövänliga.


Vad de består av och hur de fungerar

Det är en komplex elektronisk enhet där de viktigaste sakerna är solcellspaneler, själv uppladdningsbart batteri, dimringssensor, lysdioder, rörelsesensorer och konstruktion. De enskilda belysningsdelarna har en egen solpanel, som fångar solenergi under hela dagen, omvandlar den sedan till el och ackumulerar den sedan i batterier med stor effektivitet. När det blir mörkt tänds ljuset.


 

Solcell- och LED-teknik

Idag blir den tekniska utvecklingen ständigt bättre och bättre. Det gäller också solcellslampor. Med äldre typer kommer du att stöta på att de reagerar på mörker, när ljuset tänds eller släcks har de mer avancerade också en sensor som detekterar rörelse. Du kan till exempel använda den för ytterdörren. Idag är de mest moderna och effektiva LED-belysningsteknik med rörelsedetektor som sparar energi. Detekteringsvinkeln kan vara upp till 140° och när du lämnar det reserverade området släcks lamporna igen. Sedan finns det skymningsbrytare, som är ett ljus med en dimsensor. Så snart det blir mörkt tänds det automatiskt och stängs av på egen hand i gryningen. Dessutom kan vi ha solcellslampor med en separat solmodul, vilket också erbjuder många fördelar.Den bästa placeringen och uthålligheten hos lampor

Den bästa placeringen är var solens strålar faller så länge som möjligt. Idag har solcellslampor ett starkt batteri så en molnig himmel inte är ett problem. För att ladda denna solpanel behöver du inte direkt solsken. De kan tändas i cirka 6-8 timmar. Det beror på solförhållanden, den lysdiod som används och batteriet.

Hur fungerar de i praktiken?

Solcellsbelysningtyvärr har inte samma prestanda som andra lampor. Deras användning är den mest lämpliga för tilläggs- eller dekorativ belysning. Tde är perfekta som orienteringslampor i mörker. Med högljus led-kort är det möjligt att uppnå bättre ljusstyrka i solcellsbelysning så att de lyser upp ett större utrymme. De kan användas perfekt som belysning för olika trottoarer, uppfarter, pooler, för ytterdörren, för att belysa husnumren etc..Vi erbjuder klassiska lampor med jordningsstift, pendelsollampor, golvlampor eller poler, vägglampor och strålkastare. Solcellsbelysning med olika mönster kan vara en dekoration som perfekt framhäver din exteriör och är snygg under dagen när den inte tänds. Massor av intressanta verk med olika motiv kan placeras runt din trädgård, där de kommer att göra dig och dina barn lyckliga. Du hittar olika karaktärer, djur eller olika färgade bitar.

För de mer krävande finns det speciella väggsolcellsensor LED-reflektorer, som är bäst placerade på trädgårdsväggar eller ytterväggar, och pol solsensor LED-reflektorer, som är bra för uppfarten, terrassen, men också trädgården. Du kan också köpa speciella undervattensreflektorer. Du kan använda dem för pool, damm eller vattenfall.


Idrifttagning

För 12 V-ljus behöver du en transformator för lågspänningsbelysning (omvandlare AC/DC 230/12V). Du kan köpa den med ljuset eller separat. Laddning är också möjlig via ett 12V-batteri, där du inte behöver en växelriktare och den kan laddas med en solpanel.

Solen och dess strålning är outtömliga energikällor och kostar dig ingenting. Så om du vill använda lite naturlig energi, är solen är bäst för dig. Genom att använda den skadar du inte miljön, allt är säkert och du behöver inte att spendera en krona! Dessutom, om du vill ha ett ljus som inte bländar, men också för estetiska ändamål, är solcellslampor rätta.


 

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i