Trappbelysning, en garanti för säkerhet | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Trappbelysning, en garanti för säkerhet

Nyheter och tillkännagivanden

Trappbelysning kommer att ta hand om alla dina steg under eftermiddagar och nätter. Och det kommer också att fungera som ett vackert designstycke.

Kanske är det första gången du hör talas om detta, men trappbelysning är något du definitivt bör tänka på. Inuti hjälper det dig att komma säkert från en våning till en annan på natten. Det kan kanta trappan framför huset och imponera på inkommande besökare med sin uppfinningsrikedom. Men det kan se vackert ut hur som helst.

Varje steg räknas

För trappbelysning, det är idealiskt att belysa varje steg i trappan. Vi måste också lägga till att rätt placering och vinklar, från vilka du ska belysa dem, är mycket viktiga. Det är nödvändigt att undvika att trappan bländar oss, det är inte heller önskvärt att skuggor bildas på plana ytor, vilket kan förvirra oss och vi vet då inte exakt var vi ska kliva.


Välj antal lampor beroende på trappans längd

Du bör välja antal trappljus beroende på trappans längd. Glöm inte att du måste belysa särskilt det första steget i var och en av dess sektioner. Det hjälper dig och till exempel dina besökare att orientera sig i sin höjd. På så sätt kan du kliva upp för trappan på ett säkert sätt.

Vilken typ av ljus?

Innan du väljer vissa lampor, tänk på typerna och deras placering. Det finns två alternativ för var de ska installeras: på kanterna av trappor eller på sidoväggar. Tre typer av lampor är mest lämpade för trappbelysning: vägg, LED-remsor, och orienteringsljus.

Idag är fler och fler populära vägg LED lampor.  Deras fördel är att de vanligtvis är små och även tack vare deras lägre förbrukning sparar du pengar på el. Slutligen är de väldigt enkla att installera och mycket hållbara.

LED slingor  är en annan variant efter vägglampor. De är också ett utmärkt val, särskilt av två anledningar:  de är energieffektiva och belyser jämnt hela trappan. Som med LED-vägglamporna är installationen väldigt enkel, eftersom de innehåller ett självhäftande lager som gör installationen mycket enklare. Tillbehören innehåller också en fjärrkontroll med vilken du kan ändra belysningens färger och intensitet.

Vår tredje variant är guidelampor.  De kan lysa under hela natten eller kan fungera enligt principen med rörelsedetektorn (sensorn). Så de tänds varje gång de upptäcker när någon bestämmer sig för att gå ner eller uppför trappan. Pluset är att de också kan stängas av automatiskt och inte förbrukar el i onödan. Denna fördel stöds också av det faktum att de använder energibesparande lysdioder för belysning.

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i