Var är Säkerhetszoner i badrummet? | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Var är Säkerhetszoner i badrummet?

Badrumslampor

Svar:

För platser som har både elektricitet och fukt så är det nödvändigt att man är extra försiktig. Därför finns det särskilda regler som minskar risken för olyckor.

Det finns mycket fukt i ett badrum, och därför bör du fokusera på mer än bara designen när du väljer din belysning. Du bör också hålla koll på material. Lampor gjord av plåt kommer att rosta över tid och därför bör du undvika köpa billiga lampor och istället fråga en butik assistent om belysningen är gjord av högkvalitativa legeringar, modernt glas, eller plast.

 
Beroende på den potentiella faran så är badrum och dusch utrymmen dividerade i zoner:

Zon 0 
Inkluderar det inre området i ett badkar eller en dusch - ett exempel kan vara undervattensbelysning. Det är tillåtet att använda belysning med en spänning under 12 volt som tillåts installeras inuti ett badkar. De måste ha en säkerhetsranking på minst IPx7.

Zon 1
Inkluderar väggen och taket upp till duschhuvudet eller 225 cm från golvet över ett badkar eller dusch.  Belysningen måste ha en säkerhetsranking  på minst !Px5 (skydd mot skvättande vatten). I denna zonen är det tillåtet att installera elektriska enheter (vattenvärmare, bubbelbadkar, belysning etc).

Zon 2
Inkluderar väggen och taket runt zon 1 upp till 3 meter från golvet och åt sidorna. Belysningen måste ha en säkerhetsranking på minst IPx4, inklusive alla lampor som installeras ovanför handfatet. Till exempel, belysning, badrumsfläktar, vattenvärmare, tömings- och länspumpar till duschen, och delar till ett bubbelbad, kan installeras här.

Zon 3 
I denna zonen kan man installera eluttag som har en spänning på max 230 volt och med en automatisk strömbrytare som inte får överstiga 30 mA. I denna zonen kan du installera standard belysning med ett säkerhetsranking på IP20. 


 

 
Bezpečnostní zóny v koupelně

 

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i