Industriell armatur, en dekoration för det moderna hemmet | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Industriell armatur, en dekoration för det moderna hemmet

Nyheter och tillkännagivanden

Industristilen har flyttat från förra seklets fabrikshallar genom offentliga utrymmen och in i våra hem. Lampor inspirerade av denna trend bidrar till dess charm.

I vår tidigare artikel kunde du lära dig allt väsentligt om boho-stilen och de lampor som representerar den. I den nuvarande artikeln ska vi titta närmare på industriell riktning, som fortsätter att öka i popularitet. Vid första ögonkastet återspeglar den minimalistiska stilen sin industriella härkomst. Dess element kan kombineras enligt dina egna önskemål. Belöningen blir en stilfull och unik bostad.Hur känner jag igen industriell stil?

Stilens element har ursprungligen sitt ursprung i industriella byggnader och speglar atmosfären och arkitekturen hos gamla fabriker. Dess inflytande på offentliga utrymmen och affärsmiljö kan spåras till millennieskiftet, och med tiden har den etablerat sig i våra hem. Dess dominerande drag är möbler som påminner om stora hallar, liksom kreativa lampor och unik dekoration. I alla tre fallen påminner de troget om platserna de härstammar från. 

Unika lampor

Belysningens värld är den perfekta platsen att utforska om du vill ge din industriella inredning den rätta charm.

Antal och placering

Industriell stil har funnit sin plats främst i vardagsrum. Det beror på att de vanligtvis är en av de största rummen i hemmen och ger således mest utrymme för dess dominerande element. Du kan börja inredningen från taket. Centrala taklampor är så iögonfallande att de i sig själva ger en touch av industriell stil till ditt hem. De behöver dock inte vara de enda alternativen, i vårt utbud hittar du också många stående och bordslampor inspirerade av miljön i industriella hallar.

Material

Sten, betong, metall. Det är den heliga treenigheten av material som är karakteristiskt för denna stil. Dessa råvaror verkar kalla när de är ensamma, så det är önskvärt att komplettera dem med naturliga motiv, särskiltfungerar bra med trä. Detta gäller särskilt för sovrummet, där du vill att det ska skapa en trevlig och mysig atmosfär.

Färger

Genom stora fönster, som är typiska för stora fabriker, tränger solens strålar in mellan de fyra väggarna. Det är det bästa sättet att lysa upp interiören med färger. Om ditt hem inte har sådana fönster kan du använda belysning. En vanlig val ärlampor i svart eller grått utförande, eller lampor i naturliga färger av använd metall.

Belysningston

Nyckeln till trevlig belysning är en blandning av direkt och indirekt ljus. Detta kommer att säkerställa att dina ögon inte bränns under arbete eller avkoppling. Tänk på båda ljusnyanserna - från kallt ljus för daglig verksamhet till behagligt varmt ljus för avkopplingstid.

Centralbelysning

Kombinationen av trä och metall representeras perfekt av en  infälld lampa BASKET från Eglo

Ytterligare ett exempel från Eglo är Priddy-serien av lampor som passar perfekt in i ditt hem, var som helst i princip. Du kan välja mellan två typer av hängande lampor för vardagsrummet eller över matsalsbordet. Förutom svart utförande kan du också välja mellan olika färger.

En riktigt stilig industriell detalj är HAKON hängande lampa på kedja, som med sitt utseende påminner om bilverkstäder tagna direkt från retrobilder från mitten av förra århundradet.

Golvlampor 

Golvlampan MONA å andra sidan påminner om Hollywoods filmstudior. Denna lyxiga typ av lampa kommer att imponera på alla dina besökare.


Bordslampor

Minimalistisk design, träbas och metallkropp. Detta är kännetecknet för Rufin-bordslampan från Rabalux. En metallampa med klipp från Rabalux är den sista biten i vår samling av industriella tips. Du kan använda den på skrivbordet eller enkelt flytta den efter humör och behov tack vare klipphållaren.

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i