Hur väljer men den bästa bänkbelysningen till köket? | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Hur väljer men den bästa bänkbelysningen till köket?

Köksbelysning

Svar:

Det är ett måste att man kan se bra när man lagar mat. För bänkbelysning i köket rekommenderar vi lysrör och LED-remsor.

Köket är oftast i mitten av hela huset eller lägenheten och det ökar kravet på bra belysning. Som med de flesta rummen är endast en lampa sällan tillräckligt. Den populäraste typen av belysning i köket är en ljuskronor i mitten av rummet eller ovanför matbordet. Var beror på den specifika formen och storleken av köket. Dessutom är det nödvändigt att lysa upp köksbänken och för att göra det så rekommenderar vi olika typer av belysning.

 

De populäraste lysrören

Den mest använda är lysrörDet är ett lång tunt rör som har fluorescerande ljus inuti. Du kan självklart välja längden baserat på din bänk. Vi rekommenderar att du inte snålar med ljusstyrkan då du måste kunna se, framförallt när du använder en kniv. Tumregeln är att bänken ska belysas med 300 lx (du kan läsa mer om antalet lx i vår artikel: How powerful light bulb do I need?) Fördelen med lysrör är den höga ljusstyrkan som sprider sig över hela bänken, den lång livslängden, säkerheten, och energiförbrukningen. De tar inte heller upp väldigt mycket yta och kan därför fästas under skåpen ovanför bänken. Dessa lysrör är inte utrustade med en direkt anslutning eller strömkabel. Och om du saknar uttag på köksbänken kan du även köpa lysrör med en eller två inbyggda uttag. Lysrör har olika längder och stängs av och på med små strömbrytare på sidan och kan kopplas till andra strömbrytare på köksbänken.

 
  
 
 

Välj LED-remsor om du vill ha färger på bänken

 

För att lysa upp en köksbänk kan du också använda spotlights som passar bäst när de sitter på kanten. Även LED-remsor har blivit väldigt trendigt den senare tiden. Det finns flera olika anledningar: för det första så har de en väldigt modern och interaktiv design. För det andra så har LED dioderna en hög ljusstyrka och du kan ändra färgen på dem med en fjärrkontroll.

LED-remsor har också praktiska fördelar. De finns i olika längder (och kan förkortas vid markering) så du kan välja storleken på området som du vill lysa upp. Små LEDs är inbyggda i remsan som utger jämnt ljus då de är väldigt energieffektiva.


 
 
 
 

LED-remsor är också väldigt populära tack vare att de är lätta att installera. Det finns lim på undersida som gör det enkelt att klistra dem på plats utan en elektriker. 

Glöm inte att de behöver ett nätaggregat så du måste alltid ha en transformator som korresponderar till längden av LED-remsan. Ibland ingår en transformator i paketet. Om så inte är fallet så kan du köpa en separat. Effekten i watt för en meter är ca 4.8 W, och efterhand som längden ökar så kommer du att behöva en kraftfullare transformator. I vår webbutik, under kategorin LED tillbehör kan du hitta och köpa transformatorer för uttag eller direkta transformatorer för elektrisk distribution.
 
 
 
 

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i