Hur väljer man garagebelysning? | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Hur väljer man garagebelysning?

Garage och källare

Svar:

Väggbelysning är ett fantastiskt val för garaget. Glöm inte bort utrymmet framför garage. Ta en titt på olika utomhuslampor, helst med en rörelsesensorer.

När du köper belysning till huset så prioriterar många köket, vardags- och badrummet. Men det betyder inte att du ska glömma bort garaget. Ingen vill att deras bil ska krascha och därför måste man ha tillräckligt med ljus när man parkerar.

 


Lysrör är det bästa alternativet

Numera viks garagedörrarna under taket vilket gör väggbelysning till det bästa alternativet för garaget. Vi rekommenderar också det för garage utan skjutdörrar. När en bil kör in i garaget så lyser takbelysningen up toppen av bilen och lämnar utrymmet runt om mörkt. Du kommer inte kunna se tillräckligt av huven. När det kommer till garaget är väggbelysning bäst. Såklart så bryr du dig om hur ljuset ser ut men du bör fokuserar på funktionalitet. Ett garage är ju trots allt inte ett sovrum eller vardagsrum så det finns ingen anledning att följa design trenderna.

 

Först, tänk på rummets karaktär, belysningen bör ha en högre IP-klassificering (lär dig mer om IP här) IP värdet bör vara minst 44 vilket betyder att belysningen är skyddad från vatten som skvätter i alla riktningar och från penetrering av solida främmande objekt med en diameter på 1 mm eller större. För belysning som är damm-säker så leta efter en IP-klassificering som börjar med siffran 5 eller 6. Många jobbar i sitt garage så det är praktiskt att ha belysning som är skyddat.




I vår erfarenhet så passar lysrör bäst i garaget. De sprider mycket ljus till hela rummet och de förbrukar lite energi. Vi rekommenderar att du köper lysrör med elektronisk ballast som göra att lampan tänds direkt och förhindrar det första, obehagliga skimret.

 

Även om du har ett litet garage så rekommenderar vi inte att du bara köper en lampa. Om du har ett större garage som också innehåller en arbetsplats så bör du definitivt skaffa flera ljuskällor. På tal om arbetsbelysning så får du inte glömma bort att skaffa en lampa till ditt arbetsbord. Du kan återigen använda lysrör och placera det på ett sätt som gör att du inte får några skuggor när du arbetar. För detaljerat arbete är det bättre med en skrivbordslampa.


 


Lampor med sensorer

Köpa lampor till garaget betyder inte bara lampor inomhus utan också utomhus för att kunna lysa upp framsidan av garaget. I vår webbutik hittar du ett stort utbud av utomhusbelysning som inkluderar både tak- och väggbelysning. Det beror på din smak och storleken på ytan. En annan faktor är om du har infartsbelysning som lyser upp din infart.

 

Ett bra sätt att lysa upp framsidan på garaget är att använda belysning med sensorer. Dessa lampor har en inbyggd rörelsesensor som tänder ljuset automatiskt när det upptäcker rörelse inom en viss räckvidd. De stänger också av sig själva efter ett tag. Lamporna bara tänds när de behövs vilket gör att du sparar på din energiräkning. Belysning med sensorer kan också användas på garagets insida. På så sätt behöver du inte oroa dig om du har glömt att släcka lampan.


Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i