Hur man väljer belysning i boho-stil | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Hur man väljer belysning i boho-stil

Nyheter och tillkännagivanden

Frihet, lätthet och utrymme för kreativitet. Inred ditt hem med belysning inspirerad av boho-stil.

Avslappnad och bohemiskt boende på det bästa sättet. Det är precis vad du kan förvänta dig om du går in i ditt heminredningsprojekt i boho-stil. Den definieras mest av allt av sin obekymradhet och frihet, med hänsyn till sina bärare, bohemerna. De har vandrat på vår planet sedan 1700-talet, och deras kännetecken var motstånd mot regler. Det återspeglas också hos älskare av den här stilen idag. Låt dig också bli förtrollad av obehindradheten och skaffa dig helt enkelt det som du gillar till ditt hem. Inklusive boho-lampor.


Hur känner jag igen boho-stil?

Som vi redan har antytt kan du glömma fasta regler. Boho-stilen utmärker sig särskilt genom spel i arrangemang, material, men också genom obegränsade möjligheter när det gäller möbler och dekorationer. Ett karakteristiskt drag kan dock hittas: det handlar särskilt om hänvisningar till naturen, naturliga material och användning av konstnärliga hantverkselement. Därför spelar trä, naturliga färger, olika tyger och vanlig användning av blommor och örter en viktig roll i interiörerna.

Lysande boho-lampor

Lampor är den perfekta platsen att titta på om du vill ge din boho-inredning en äkta glans.

Mängd och placering

Undrar du hur många lampor du ska köpa till din boho-inredning? Svaret är okänt eftersom boho-stilen inte definierar gränser. Men du behöver inte överdriva. Den bästa lösningen är att placera ut ett större antal mindre intensiva lampor i interiören för att verkligen skapa en mysig atmosfär. För tillräcklig belysning kan du också använda en central eller hängande lampa som kommer att dominera rummet utan att förstöra skönheten hos de andra. Du kan också komplettera den med en golvlampa eller bordslampa där du vill ha en mer intim atmosfär. Olika typer av belysningskedjor eller girlander kommer också att lysa upp utrymmet runt dig.

Belysningens nyanser

Först och främst bör du tänka på syftet med det rum som du kommer att komplettera med boho-lampor. Men generellt sett är varma färger det mer typiska och eleganta alternativet. Perfekta alternativ är ljuskällor där du kan ändra ljusstyrkan över tid. Exempel på detta är dimbara glödlampor som du kan använda för att på några sekunder ändra arbetsläge till en mysig kväll med din favoritbok.

Material

Naturliga boho-dekorationer kräver en lämplig kombination med liknande stiliserade lampor. Sök efter sådana som inte bryter mot rummets koncept. Naturligt val är lampor som innehåller trä- eller metallkomponenter. Du behöver dock inte bara begränsa dig till detta klassiska sammansättning, utan du kan också inspireras av lampor med bambu-, säv- eller naturfiberdekorer.

Färger

Färgen på boho-lampor återspeglar deras funktionalitet och valda material. Naturliga (nude) färger representeras främst av beige, sand eller brun färg. Om du funderar på mer kontrasterande färger i din inredning ska du inte vara rädd för att använda mer livfulla och distinkta nyanser.

Våra bästa tips för boho-lampor

Centralbelysning

Om ditt rum är rymligt bör du särskilt fokusera på att välja en lampa som kan lysa upp varje hörn ordentligt. Ett exempel är vardagsrummet som är anslutet till köket och matsalen. Boho-pendellampan klarar detta enkelt. Med en diameter på 45 centimeter och kraftig ljusstyrka kan den dekorera även stora rum. Dess stora fördel är dess mångfald av varianter, för närvarande finns det fjorton färgalternativ, de flesta med en rottingbotten.Vårt andra tips är PENTAGONE-pendellampan. Den ser ut som om den direkt kom ur boho-stilens handbok. Den är tillverkad av trä med bambuimitation och imponerar med sina karakteristiska träegenskaper med grenar och en ovanlig struktur.


Golvlampor 

Inom kategorin boho-lampor är inomhuslampor de mest typiska. Detta beror på att de låter alla andra dekorationer sticka ut med sitt dämpade ljus. Golvlampan WIRE med sina 145 centimeters höjd drar fördel av den ofelbara kombinationen av svart och guld. Den fungerar perfekt nära soffor eller andra sittplatser, som är karakteristiska för boho-stilen.

Om du just nu är intresserad av mer färgglada alternativ, kommer det breda utbudet av stående lampan AYD att tillgodose dina behov. Den finns faktiskt tillgänglig i 24 olika dekorer.

Bordlampor

Bordlampan Globo är en verklig pärla som du kommer att älska med ditt första ljus. Den är tillverkad av regelbundna bambusplattor, med små mellanrum mellan dem. När du trycker på strömbrytaren släpper den in strålar i rummet som omedelbart påminner dig om solens strålar. 

Saltlampor är inte bara vackra, de är också hälsosamma. I de rum där de finns förbättrar de luftkvaliteten markant. Deras hemlighet ligger i negativ jonisering av luften, vilket hjälper människor med cirkulationsproblem, andningsbesvär, såväl som astma och allergier. Samtidigt ökar de kroppens försvarskapacitet, lindrar matsmältningsproblem, huvudvärk och hjälper till att bekämpa sömnlöshet. Varje exemplar är en naturlig sten och en originalprodukt; det finns inte två likadana saltlampor i världen.  

Utomhusbelysning 

Boho stannar inte mellan fyra väggar. Du kan ta in det genom dörren till ditt hem med utomhusgirlanger, som sträcker sig upp till 12 meter och har tiotals lampor som förvandlar din trädgårdsnatt till något magiskt.

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i