Hur man väljer den bästa ljuskronan till köket | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Hur man väljer den bästa ljuskronan till köket

Köksbelysning

Svar:

Numera är utbudet av ljuskronor till köket väldigt brett. Till exempel kan du köpa en ljuskrona i naturlig stil av rattan eller en mer modernare av glas och metall.

Letar du efter köksbelysning som är både trevlig och användbar? Marknaden har ett stort utbud att välja mellan. Först och främst så bör den lysa upp din köksbänken på rätt sätt (läs mer i denna artikeln How to choose the best kitchen under cabinet lighting).

 

En ljuskrona där du kan justera höjden är bäst

 

Om du har ett litet kök med ett lågt tak så rekommenderar vi att du väljer en fast taklampa som förstorar rummet visuellt. Många moderna kök är dock ganska stora och med ett högre tak och det är oftast därför folk väljer att ha en ljuskrona i sitt kök. En ljuskrona kombineras oftast med hängande takbelysningtakbelysning eller väggbelysning. Allt beror så klart på formen och storleken på köket och det viktigaste är att det inte finns några mörka utrymmen på kvällarna.

 
 
 
 
Vi har redan nämnt en ljuskrona ovanför matbordet i köket. Vi rekommenderar att du väljer en neddragbar ljuskrona eller en ljuskrona med justerbar höjd (det är möjligt att korta en upphängningskedja). Framförallt pull-down ljuskronor tillåter dig att anpassa höjden när du behöver det. Generellt ska en ljuskrona vara strax ovanför ögonhöjden på en sittande person, omkring 60 cm ovanför bordsskivan. Se också till att glödlampan inte är längre en lampskärmen för då kan lampan blända de som sitter vid bordet.
 
 
 

En ljuskrona över ett matbord och en bänk

Vilken design du vill ha på ljuskronan i köket beror på din smak. Det är däremot bra att komma ihåg att belysningen ska matcha resten av köket, framförallt när köket är kopplat till vardagsrummet. Om du har dekorerat ditt kök med en rustik stil (oftast mörka trämöbler) så rekommenderar vi en naturlig rattan ljuskrona eller vår ljuskrona Tiffany med färgat glas  För vänliga kök rekommenderar vi en modern hängande ljuskrona som oftast är gjord av glas och metall. Om du föredrar något lite mer antikt men lyxigt så kanske du är intresserad av rustik och kristallkronor.


 
  

 
 

En ljuskrona i köket passar inte bara in över matbordet utan också ovanför en bänk. Bänkar är oftast långa och därför rekommenderar vi hängande ljuskronor med flera lampor bredvid varandra.

  

Ett sista råd är om du inte riktigt vet hur du ska matcha din belysning, framförallt när din köksbelysning också måste matcha vardagsrummet (du kan läsa mer om belysning i ett vardagsrum i artikeln How to choose a light for a living room), så rekommenderar vi att du köper belysning från samma kollektion.

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i