Trendiga badrumsinredningar Ledvance: hur väljer man rätt kombination? | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Trendiga badrumsinredningar Ledvance: hur väljer man rätt kombination?

Interiör belysning

Ljus i badrummet är en ofta underskattad men mycket viktig del av inredningen i våra hem. Förutom att det är praktiskt och trevligt är det också viktigt att tänka på säkerheten. Ta reda på hur du kombinerar klassiska och smarta LED-lampor för den perfekta atmosfären.

Badrummet är en mycket specifik del av huset när det gäller belysning. Dels måste man tänka på fuktighet och eventuell stänkande vatten, dels är det ofta ett utrymme utan fönster, där vi behöver tillräckligt med ljus för att raka oss eller sminka oss, samtidigt som vi behöver dämpat ljus som främjar avslappning och inte bländar mitt i natten. Med rätt kombination av LED-belysning från Ledvance får du optimalt ljus i varje situation.


Hur man väljer belysning till badrummet

Inreder du ett nytt badrum och funderar på vilken belysning du ska välja? Den idealiska lösningen är en kombination av flera olika ljuskällor. På så sätt kommer du alltid ha rätt mängd ljus, oavsett om du behöver sminka dig eller raka dig perfekt, koppla av med ett skönt bad eller bara gå på toaletten mitt i natten.


Det perfekta badrumsljuset bör därför bestå av minst tre lager:

  • Grundbelysning, som sätter tonen för hela badrummet
  • Ljust ljus lämpligt för dagliga ritualer som sminkning och rakning
  • Dekorativ belysning för att framhäva vissa delar eller element i badrummetMed tanke på badrummets fuktighet och risken för stänkande vatten är en mycket viktig egenskap hos ljuskällan IP-skyddsklassen, som bestämmer dess motståndskraft mot inträngande vätska. Enligt säkerhetszoner kan du välja lampor med följande skyddsnivåer:

  • IP44 (motståndskraft mot stänkande vatten) – allmän belysning i badrum
  • IP65 (motståndskraft mot strilande vatten) – indirekt belysning runt dusch och badkar
  • IP67 (motståndskraft mot vatteninträngning även vid tillfällig nedsänkning) – direkt belysning i duschar eller badkar


Grundbelysning i badrummet

Den viktigaste typen av belysning i ett badrum är huvudljuskällan som ger tillräckligt med ljus när det behövs. Det är oftast taklampor, infällda spotlights eller vägglampor.


För badrummets huvudbelysning är en färgtemperatur på 2700 eller 3000 K lämplig. En lägre temperatur, det vill säga varmvitt ljus, främjar avslappning och säkerställer att ljuset inte är för aggressivt på kvällen, medan du kan uppskatta neutralt vitt ljus på morgonen när du förbereder dig för dagen. 


Populärt är därför spotlights, som möjliggör jämn spridning av ljuset i hela rummet. Ett lämpligt alternativ är också takarmatur med justerbar temperatur via väggströmbrytaren


Tips: Särskilt i badrum utan fönster är det idealiskt att välja ljusfärg som mest övertygande efterliknar naturligt dagsljus som huvudljuskälla.


Smart belysning för badrummet

Ledvance-belysning med SMART+ teknologi möjliggör justering av ljusstyrka och färgtemperatur enkelt via en app i din telefon eller genom röstassistenter som Alexa och Google Assistant. Med STM-kompatibel SMART+ badrumsbelysning kan du enkelt välja från ett brett utbud av färgtemperaturer från 3 000 till 6 500 K efter behov.


Vid sminkning, rakning eller hårstyling är det idealiskt när ljuset kommer från olika vinklar för jämn spridning. Därför rekommenderar vi att du kombinerar takarmaturen med spegelbelysning. STM-kompatibel SMART+ väggmonterad badrumslampa placerad på båda sidor om spegeln garanterar att du inte missar några detaljer när du förbereder dig.


LEDVANCE SMART+ belysning i badrummet: Rätt belysning för varje situation


Dekorativ belysning för badrummet

Genom att använda belysning kan du enkelt förvandla ditt badrum till ett privat spa. En enkel LED-remsa och du kan njuta av färgterapi i bekvämligheten av ditt hem. Till exempel tillåter SMART+ FLEX dimbar remsa dig att välja mellan upp till 16 miljoner färger. Du kan välja lugnande grönt, stimulerande rött eller glädjande gult, men också diskret vitt för att belysa intressanta element i badrummet. 


För att göra utrymmet mer unikt kan du också satsa på badrumsaccessoarer med inbyggd LED-belysning. I vårt sortiment hittar du till exempel väggmonterad krok, handdukshållare eller hylla med belysning.


Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i