Skandinavisk stil, en källa till obegränsad inspiration | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Skandinavisk stil, en källa till obegränsad inspiration

Nyheter och tillkännagivanden

Bli inspirerad av norden när du förskönar ditt hem och väljer belysning för varje hörn.

När vi hör Skandinavien kommer vi förmodligen att föreställa oss kallt väder, spännande nordiska detektivhistorier, framgångsrika hockeyvinster eller vackra Aurora-landskap. Men Skandinavien är också en innovatör och drivkraft när det gäller design. Så distinkt att det gav ett namn till en hel stil, lämpligt och enkelt namngiven skandinavisk. Att utrusta ett hem enligt dess egenskaper är ett sätt att moderna luftiga rum som inkluderar komfort och elegans samtidigt. I följande stycken visar vi dig hur den skandinaviska stilen är och hur våra lampor kan hjälpa dig att slutföra den.


Hur man känner igen den skandinaviska stilen?

Vi har redan gett dig en liten provsmakning och inblick i vilka attribut den skandinaviska stilen innehåller i det första stycket. Förutom listan över adjektiv kan vi också gå tillbaka i tiden. Rötterna i den skandinaviska stilen går tillbaka till ett avlägset förflutet. Tiden har gjort det till ett mycket genomtänkt och samtidigt minimalistiskt koncept. Om du inte gillar att vara omgiven av många saker och snarare sträcker dig efter en kvalitet och sofistikerad layout med moderna parametrar, är det det bästa valet för ditt hem.

Element av nordisk stil i hemmet

1)     Låt oss börja med golvet. Ljusa trä-toner dominerar skandinaviska hem. Det är mestadels ekträ. Det spelar vanligtvis rollen som det mest distinkta elementet.

2)    Minimalistiska möbler. Mindre är mer. Och det finns skönhet i enkelhet. Båda klichéer, men samtidigt karakteristiska grundläggande element i skandinaviska möbler och dess arrangemang.

3)     Fina linjer och ytor. Förvänta dig inte distinkta designfads från den skandinaviska stilen. Detta gäller även former och material för alla produkter. Trä och rena linjer är ett måste.

4)    Inga vilda färger.   Dämpade färger (vit, grå, krämig, beige) är inte lika med tråkiga rum, tvärtom betonar de deras rymlighet.

5)     Meningsfulla tillbehör. Frånvaro av kitsch, betoning på funktionalitet. Accessoarer i nordisk stil har oftast ett minimalistiskt utseende och en känsla som förklarar varför de är i hemmet. Typiska tillbehör är till exempel speglar, textilier (filtar, kuddar, överkast) eller hängande ramar för målningar och fotografier.

6)     Naturligt ljus. Stora franska eller klassiska fönster, en frekvent frånvaro av gardiner. Så att det finns tillräckligt med solljus som kommer in i rummet genom fönstren. Detta element följs av utformningen av lampor eller glödlampor, som är baserade på den skandinaviska stilen. Och vi kommer att prata mer om det i nästa meningar.

Lampor i (skandinavisk) stil

Varje hörn av ditt hem är en plats som du kan förvandla till reinkarnationen av ett vackert hus som står i utkanten av Oslo eller Stockholm. Låt oss ta en titt på de enskilda rummen tillsammans. Vi kan inte heller missa utomhushörnen.

Vardagsrum

Vi börjar på den plats där de flesta av oss tillbringar mest tid utöver sovrummet. Och låt oss börja från toppen. Taklampor är det perfekta verktyget för att skapa den skandinaviska andan i hemmet. Du kan matcha de naturliga färgerna på den hängande ljuskronans lampskärm, särskilt med möblernas trädelar. Eftersom den nordiska stilen innehåller både trämöbler och en kombination av trä och andra material (särskilt metall) blir resan inte svår. Den naturliga färgen står i perfekt kontrast till ett annat viktigt inslag i den skandinaviska stilen - den svarta färgen. Dessutom har ljuset det utstrålar ambitionen att bli det mest distinkta elementet i hela utrymmet efter att det blir mörkt.

Exempel:  Ljuskrona på snöre AXEL eller  Ljuskrona på snöre CEED


Sovrum 

Förutom taklampor är de mest märkbara bärarna i nordisk stil i rummen lampor. Och inte bara designen. Lampan är framför allt en resurs för att skapa mysigt boende, vilket folket i de skandinaviska länderna lägger stor vikt vid. Oändliga nätter och dyster väder bakom fönstren, som varar i dagar och veckor, kräver några hjälpare. Om det inte finns något naturligt ljus från elden i form av en öppen spis, kan lampan representera den perfekt. Naturligtvis är detta inte bara sant längst i norr, på våra breddgrader stöter vi också på dagar då det helt enkelt är det bästa valet att ligga på en säng med en trevlig bok och bytt lampa.

Exempel: Golvlampa GALAXY eller Pendellampa OLVERO


Utomhus utrymmen

Den skandinaviska stilen är en öppen stil och den tar också det bästa från de andra stilarna. Särskilt från andra europeiska länder. Utomhusbelysning i kransstil har sina rötter i antikens Grekland och Rom. De gamla romarna och grekerna använde först naturliga motiv för dekorativa kranskedjor och komponerade dem av blommor eller frukt. I århundraden väntade vi på Edison och hans glödlampa så att ljuskedjor (kransar) som vi känner dem idag kunde ha skapats. Skandinaviska stil följer deras egenskaper - naturligt varmt ljus och en kontrasterande mörk kedja. Med en utomhuskedja kan du förvandla även en vanlig middag mitt i veckan till en romantisk upplevelse.

Exempel: Utomhus dekorativ slinga GIRLANDA eller vägglampa SIGMA MINIOavsett om du bestämmer dig för att projicera den skandinaviska stilen i hela hemmet eller att "bara" lära dig några av dess element från den, kommer du inte att göra ett misstag.

Så: "Lycka till!"


Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i