Retro som aldrig blir omodernt | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Retro som aldrig blir omodernt

Interiör belysning

Retrobelysning är ett utmärkt val om du vill lysa upp ditt hem.

Efterkrigstidens euforiska 1950-tal, 1960-talets vilda hippies, discoboomen på 1970-talet och dess topp på 1980-talet. När vi säger ordet "retro" tänker vi alla på något helt annat. Men det är garanterat, att allas tankar kommer att bli mer eller mindre upptagna av nostalgi. Vi kommer ofta tillbaka till retro då och då. Låt oss ta en kort resa tillsammans in i historien, som dyker upp i den nuvarande världen.  

Hur man känner igen retrostil?

För det första det viktigaste: retrostil är inte begränsad av ett visst datum eller en viss tidsperiod. Oftast är retrostil inspirerad av element från andra hälften av 20-talet, särskilt från 1950-talet till 1980-talet. Det är dock inte heller sant att retrostilen inte kommer från första hälften av förra seklet eller nittiotalet. Så när vi känner igen retrostil kommer vi också att fokusera på dess element i hemmet.

Retro stil element i hemmet

1) Färgrikedom.  Kanske kommer du ihåg vår senaste artikel om Scandinavisk stil, där vi har skrivit om dämpade färger. Retrostilen är den totala motsatsen. Det handlar om färger, särskilt de vilda. Inklusive rosa, lila och ljusgrön.

2) släta material . Det finns främst otraditionella material i retrostil. Dessa inkluderar sammet och plysch, men retro kännetecknas också av frekvent användning av plast, läder eller laminat. Du kan också känna igen det genom mönstring och texturer, som finns på de flesta objekt.

3) Runda former.  Eleganta och runda former av möbler är karakteristiska för retrostil. Möblerna står också vanligtvis på ben. 

4) Olika tillbehör. I varje rum och varje hörn. Du hittar många tillbehör i retrostil i hela lägenheten. Från bärbara transistorer, genom massiva skurna glas för drycker, till förkläden till köket.


Inte bara lampor i retrostil

Tillsammans kommer vi inom kort att titta på tre hörn av ditt hem, där retroprodukter från vårt erbjudande kommer att passa bra.

Vardagsrum

För var och en av oss är vardagsrummet ett utrymme som inte borde vara tråkigt. Och det borde inte sakna elegans och stil. Även om du gillar minimalistisk design mer kan du betona dess skönhet med ett iögonfallande retroobjekt. Till exempel genom att köpa lampor med rika färgnyanser.

Barnrum

Kommer du ihåg aporna eller uppstoppade djur som fyllde ditt rum i din barndom så att det var nästan omöjligt att röra på sig? Dina små kommer förmodligen att känna på samma sätt. Vilket barn skulle inte vilja ha en vän från djurriket på sitt nattduksbord. Barnens touch lampa BEAR i form av en björn kommer att vara bra företag medan du somnar. Men bara om de inte vill leka med det och byta björnens färger, för det finns många av dem.

Köket

Och slutligen har vi något för mästare av matlagningsskedar och utsökt mat. Du kan också laga mat och baka i retrostil. Populariteten av retro kökstillbehör växer. Men det finns inget behov av att köpa ett nytt kylskåp eller stavmixer . Du kan också få en original våg för att väga ingredienser, vilket kommer att erbjuda lite historia i ditt hus. Ta en titt på denna köksvåg med skål i rostfritt stål, eftersom dess design är stilren och snygg.

Och vad händer om ingen av de rekommenderade produkterna passar in i ditt hem? Det är okej. Du kan ange "retrostil" i sökningen på Lamps4sale eller klicka på här och du kan börja leta efter lämpliga produkter.


Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i