Hur väljer man rätt belysning till vardagsrummet? | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Hur väljer man rätt belysning till vardagsrummet?

Vardagsrum och sovrum

Svar:

Ett vardagsrummet är perfekt för många olika typer av belysning. Var inte rädd för att experimentera, rätt belysning kan göra underverk.

För att välja rätt belysning till vardagsrummet är det viktigt att tänka på storleken på rummet, färgen på väggarna, mattan, golvet, samt placeringen av och antalet fönster. Ett vardagsrum är oftast kopplat till köket och därför är det viktigt att belysningen i båda rummen matchar.

 
 
 
 

Välj fast belysning för låga tak - ljuskrona för vardagsrummet

  

En viktig del av allas vardagsrum är en ljuskrona eller taklampaOm du har ett mindre rum med ett lågt tak så rekommenderar vi en fast ljuskrona eller takbelysning. De ger tillräckligt med diffust ljus och förstorar rummet, visuellt. Det finns fast takbelysning som du kan styra med en fjärrkontroll där du kan ändra färgen på ljuset. Ljuskronor passar bäst i vardagsrum med större utrymme och ett högt tak. Ljuskronor kommer stå ut en hel del hängandes i mitten av rummet eller ovanför ett bord. Vilken typ av ljuskrona passar bäst till ett vardagsrum? Det beror på din smak. Men det är också viktigt att tänka på formen på ditt vardagsrum. De kommer stoppa armaturer från att stå ut för mycket, men å andra sidan passar armaturer bättre i vissa utrymmen och kommer då att förbättra ditt vardagsrum. Om ditt vardagsrummet har en antik möblering, rekommenderar vi rustik belysningrattan belysning eller belysning med färgat glas. Om du föredrar en modern stil  är, designer ljuskronor ett bra alternativ. Och ni som gillar lyx kommer att älska kristallkronor.

 
 
 
 

Upphängda ljuskronor skapar en atmosfär

 

Spotlights har nyligen blivit väldigt populära för större rum. De har en imponerande design och en fördel är att du kan vrida dem åt olika håll för att lysa upp hela rummet. Å andra sidan används upphängd takbelysning för att skapa en trevlig atmosfär och lysa upp insidan av rummet. Upphängd takbelysning är ibland även kallad infälld belysning. Upphängd LED takbelysning är väldigt populära och energisparande och gör underverk för rummet.

 

En enda ljuskälla kommer inte att räcka varken i köket eller vardagsrummet. Vilken annan typ av belysning passar i så fall vardagsrummet? Vi rekommenderar golvlampor om du sitter och slappnar av i en fåtölj. Vi erbjuder ett brett utbud av golvlampor några av dem är dimbara, och andra kan ändra färgen på ljuset. Du kan köpa lampstativ och, beroende på din stil, även lampskärmarAndra typer av belysning för ett vardagsrummet är bordslampor som är bäst om du har ett skrivbord.
 

LED-remsor bakom TVn

 

De flesta hushållen har en TV i vardagsrummet och det  är rekommenderat att man har belysning nära TVn. Anledningen är att ta bort den starka kontrasten mellan det mörka området och glansen på TVn. Så vilken typ av belysning passar nära TV? Återigen så rekommenderar vi en golvlampa eller bordslampa.

 

Det är viktigt att ljuset inte avspeglas på TVn samt att lampan inte hindrar dig från att kolla på TVn.  LED-belysning bakom TV är mycket populärt idag och LED-remsor kan hjälpa dig lysa upp det lilla utrymmet bakom TV. Vissa LED-remsor är dessutom dimbara. Välj LED-remsor med en maximal effekt på 40W och varma lampor. 

 

Som vi redan nämnde i början, målet är att hitta rätt belysning som matchar och betonar ditt vackra vardagsrummet. Om du greppar i mörkret och är osäker på vilken belysning som passar dig så rekommenderar vi att du köper belysning från samma produktlinje. Om du vill spara pengar så rekommenderar vi att du köper ett ekonomiskt setPå det sättet får du ljuskällor och upphängd takbelysning till ett mycket lägre pris.
 
 

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i