Hur lyser man upp ett matrum? | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Hur lyser man upp ett matrum?

Köksbelysning

Svar:

Du har säkert redan hört om att färgen väggarna i köket kan påverka din aptit. Faktum är att rätt belysning kan också förbättra din matglädje.

Njut mer av din måltid med rätt belysning

Köket är en plats där du sitter varje dag med din familj. Oavsett vad du har gjort under dagen så, arbete eller skola, så träffas ni och äter middag tillsammans. För att riktigt njuta av maten är det ingen tvivel om, och inte minst nödvändigt, att ha en bra belysning. Denna belysningen över matbordet ska väljas med noggrannhet. Den borde fylla både en praktisk och dekorativ funktioner.

 

För att göra utrymmet runt om matbordet mysigare så är det en bra ide att plocka skarpa lampor. Vid ett sådant fall är den bästa och lämpligaste varianten glödlampor med varmt vitt ljus. Dessa lampor lyser upp utrymmet på rätt sätt. Samtidigt som de gör utrymmet mysigare och i allmänhet trevligare. Det finns ett stort urval av av köksbelysningMen bli inte frestad av all variation. Du vill inte att ditt matrum och resten av köket ska vara, så kallat “Motley crew”. Olika ljuskronor passar bästa ovanför matbordet. Olika lampor kan framkalla olika smaker och en ökad matglädje.
 
 null
 
En ljuskrona eller en hängande kristallampa kan absolut förbättra hela utrymmen. Vad som är viktigt är att du mår bra av belysningen när du äter. Belysningen ska inte vara för nära matbordet. Du kan få huvudvärk från en för intensiv belysning och då kan du inte njuta av din måltid. Ett gott glas vin eller kvällskaffe ska vara trevligt.
 
 
null 

Lampan beror på formen på bordet

Något annat som är viktigt är att du väljer belysning baserat på formen på matbordet. Om du, till exempel, har ett runt eller ovalt bord i ett litet eller stort matrum, så passar belysning med runda skuggor bäst.


 

null
 
 
Å andra sidan om du har ett fyrkantigt bord så är hängande belysning med flera upphängnings kablar det bästa alternativet. Om du väljer en liten lampa med bara en skugga eller bara fast takbelysning så är belysningen för tunn ovanför ett fyrkantigt bord.
 
 
null 

 

När det kommer till antalet lampor ovanför matbordet så beror det på hur stora bordet är. För stora bord räcker det inte med en ljuskälla med en skugga. Om vi säger att det fanns flera runt bordet som åt fisk med endast en ljuskälla så är det en risk att ett ben fastnar i någons hals. Därför, vid större bord, är det bättra att använda flera ljuskällor. Det är bäst att välja en lampa med ett udda antal skärmar, men det är inte en fast regel.

 

Och tvärtom, om det bara är två av er och ni bara har ett litet matbord så räcker det med en hängande belysning med en ljuskälla. Den kommer att lysa upp ditt bord tillräckligt och du kommer att kunna njuta av maten. Den bästa platsen för din lampa är i mitten av bordet så att det blir jämt. 
 
               null                    
 
Tänk på att ditt val av belysning ovanför matbordet kan påverka din matglädje.

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i