Hur väljer man rätt ljuskrona till vardags- och sovrummet? | Lampmani
Levý banner
Pravý banner
MENY
0 0 kr
999 kr mer att få gratis frakt mer att få gratis frakt
Kategori

Hur väljer man rätt ljuskrona till vardags- och sovrummet?

Vardagsrum och sovrum

Svar:

De flesta har nog en ljuskrona som huvudbelysning i sitt vardagsrum eller sovrum. Problemet är att det inte är tillräckligt.

De flesta av er har nog en ljuskrona eller spotlight eller någon annan typ av huvudelysning i rummet. Men tycker du att någonting saknas? Det är inte så konstigt då det inte är optimalt för att lysa upp ett rum. För dessa rummen behöver du inte bara en ljuskrona utan också andra typer av lampor.

 

Det måste finnas lampor i vardagsrummet

Oavsett om du har ett stort vardagsrum eller bara några få kvadratmeter så kommer du att behöva en extra lampa. Din huvudbelysning kommer inte att räcka till på kvällen när det är mörkt ute eller om du har gäster över. Vad händer om du vill krypa ner i soffan och titta på TV eller läsa en bok? Att tända ljuskronan är isåfall inte optimalt. Du kan såklart göra det men det kommer inte att vara speciellt bekvämt. Istället behöver du flera olika mindre lampor utöver din huvudbelysning. Ett alternativ är väggbelysning. Vissa vägglampor har en strömbrytare direkt på sladden medans andra typer behöver en extra strömkabel direkt från elnätet och om du inte har fixat det i förväg så behöver du hjälp av en elektriker.


 

 
 
Det är dock inte det enda sättet att komplettera din huvudbelysning. Andra alternativ kan vara golvlampor, till exempel, som ser bra ut bredvid en soffa eller i ett hörn. Många golvlampor är även dimbara. På så sätt kan du enkelt anpassa ljusstyrkan till hur du vill ha det. Du kan minska styrkan så att du kan läsa bättre, och du kan skapa en trevlig atmosfär när du tittar på TV genom att dämpa ljuset. Om du vill liva upp ditt vardagsrum med dekorationer kan du slå två flugor med en smäll och köpa dekorativ belysning som är både funktionell och belyser rummet.
 
                                                                                                                          
 

Ett sovrum utan lampor? Aldrig! 

 

Extra belysning är också viktigt i sovrummet, men andra typer av lampor passar bättre.. Självklart så är det inte fel att ha en golvlampa eller en vägglampa i sovrummet men vad som inte får saknas är en lampa på nattduksbordet. Det är svårt att tänka sig ett sovrum utan en nattdukslampa. Vi gillar att läsa en bok eller en tidning i sovrummet och med tanke på att vi oftast ligger ner i på kvällarna så kan huvudbelysning vara störande och det är därför viktigt att du väljer en lampa med rätt ljusstyrka Den får inte vara för svag så att du skadar dina ögon men inte heller för stark så att du inte bländas av lampan. Vi erbjuder olika klassiska lampor samt mer moderna varianter med LED. Om du gillar modern teknologi kan du också köpa en lampa med en skärm. 


 
 
Om du bara har haft en ljuskälla i ditt hus fram tills nu så är det dags att fixa det och skaffa fler.

Fråga vad som helst

Paulina

Vi hjälper dig med valet såväl som med tekniska problem.

00468437 370 43(Måndag-Fredag 08:00 - 16:30)

Fråga

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Alla rättigheter reserverade. Info om personlig data bearbetning. i